Dbając o potwierdzenie jakości naszych produktów od 1997 roku zgłaszaliśmy nasze wyroby do konkursu Instytutu Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego w Warszawie organizowanego pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi „Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym” uzyskując co roku dyplomy. Nasze produkty tradycyjne zdobyły też w 2008 roku Perłę w Konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo – kiełbasa Jałowcowa. W 2012 roku w Bratoszewicach pierwsze miejsce w swojej kategorii zdobyła kiełbasa Krakowska Sucha. Została też doceniona jako wyjątkowy produkt tradycyjny w Instytucie, w 2014 roku. Ostatnio, w maju 2016 roku, zdobyła certyfikat TOP PRODUKT, w programie Doceń Polskie. Zapraszamy do zapoznania się z uzyskanymi certyfikatam.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Krakowska Sucha TOP PRODUKT Doceń Polskie
Krakowska Sucha TOP PRODUKT Doceń Polskie
Krakowska Sucha 2014
Krakowska Sucha 2014
Kiełbasa myśliwska jesień 2013
Kiełbasa myśliwska jesień 2013
Jałowcowa Bratoszewice  20013
Jałowcowa Bratoszewice 20013
Krakowska Sucha Bratoszewice 2012
Krakowska Sucha Bratoszewice 2012
Kiełbasa polska pieczona jesień 2010
Kiełbasa polska pieczona jesień 2010
Kiełbasa jałowcowa 2008 jesień
Kiełbasa jałowcowa 2008 jesień
tygiel smaku
tygiel smaku
Szynka wiejska prasowana jesień 2007
Szynka wiejska prasowana jesień 2007
Kaszanka gryczana wiosna 2007
Kaszanka gryczana wiosna 2007
Kiełbasa barania i jałowcowa Specjał 2006
Kiełbasa barania i jałowcowa Specjał 2006
Boczek po cygańsku jesień 2005
Boczek po cygańsku jesień 2005
Golonka pyszna wiosna 2005
Golonka pyszna wiosna 2005
Szynka po cygańsku jesień 2004
Szynka po cygańsku jesień 2004
Kaszanka z Jordanowa wiosna 2004
Kaszanka z Jordanowa wiosna 2004
Kiełbasa żywiecka i szynka starowiejska jesień 2003
Kiełbasa żywiecka i szynka starowiejska jesień 2003
Kiełbasa krakowska parzona i parówki wiosna 2003
Kiełbasa krakowska parzona i parówki wiosna 2003
Kiełbasa krakowska sucha i baleron z indyka jesień 2002
Kiełbasa krakowska sucha i baleron z indyka jesień 2002
ogonówka jesień 2001
ogonówka jesień 2001
Kiełbasa śląska i golonka pyszna wiosna 2001
Kiełbasa śląska i golonka pyszna wiosna 2001
pasztet kremowy i kiszka chłopska wiosna 2000
pasztet kremowy i kiszka chłopska wiosna 2000
Kiełbasa tatrzańska i polędwica z indyka jesień 2000
Kiełbasa tatrzańska i polędwica z indyka jesień 2000
Kiełbasy żywiecka i podwawelska 1998
Kiełbasy żywiecka i podwawelska 1998
najstarszy nasz dyplom 1997r
najstarszy nasz dyplom 1997r
Previous Next Play Pause

tradycja

Masarnia "AR-KOS" Lucyna i Piotr Korwin-Kochanowscy, tak początkowo nazywał się nasz zakład. Kiedyś wędliny przygotowywano zwykle w okresie świąt, wesel oraz innych ważnych uroczystości, odpowiednio je utrwalając aby cieszyły dłużej. Tradycje rodzinne Kochanowskich, świątecznego wyrobu wędlin zostały wzbogacone o doświadczenia w przetwarzaniu dziczyzny. Lucyna Korwin-Kochanowska smak wędlin z dzieciństwa pamięta z rodzinnego domu leśnika i myśliwego, swojego ojca. Nasze, Jordanowskie kiełbasy od dziesięcioleci słyną z wybornego smaku.

aktualności

W maju 2016 roku, nasza Krakowska Sucha została uhonorowana certyfikatem Top Produkt w programie Doceń Polskie.

W czerwcu 2015 roku rozpoczęliśmy produkcję wędlin drobiowych. Szczególnie polecamy kiełbasy z mięsa indyczego; pikantnie doprawioną Kruchą z indyka; soczystą i delikatną, tradycyjną Krakowską z indyka oraz Krakowską z indyka tradycyjną suszoną. Ta ostatnia została zgłoszona do konkursu Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego "Produkt najwyższej jakości w przemyśle mięsnym" Jesień 2015 i miło nam Państwa poinformować, że przeszła do kolejnego etapu i uzyskała dyplom.

gdzie nas znaleźć

mapka